Bo på Hotel Akerlund i Jokkmokk, ta del av det lokala utbudet av aktiviteter. Här finns vacker natur, aktiviteter och spännande lokal shopping.

Jokkmokk har ett samiskt arv vi värnar om och gärna informerar om och visar upp för besökare. På Ájtte museet berättar den samiska historien men också nybyggarnas historia hur det varit att leva och bo i bygderna norr om polcirkeln. I det lilla samhället finns små och unika butiker med såsom Stoorstålka, Systrarna Viltok, Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji, Lapplådan och många fler.   Sedan 1606 har Jokkmokks marknad firats årligen med start den första torsdagen i februari.

Jokkmokk har också en särdeles vacker arktisk natur, med platser som Rapadalen och Pärlälven visar den arktiska naturen från sin bästa sida. För den som vill vandra i fjällen är finns många fina alternativ och har du inte vandrat tidigare så rekommenderar vi Kvikkjokks- och Saltoluoktaområdet som visar upp spektakulära vyer. För den mer erfarna vandraren bjuder Nationalparkerna Sarek och Bádjelándda på ett minne för livet.

Som ett komplement till vår vackra natur och vår rika samiska kultur finns ett flertal lokalproducerade produkter. Här finns lokalt hantverk och lokalproducerade livsmedel som t ex. torkat renkött, bär produkter och örter.

Loading...