Fira nyår i Jokkmokk

Fira ett annorlunda nyår hos oss i Jokkmokk, en plats nära polcirkeln och där tusentals renar söker bete vintertid. Vi Anna Kuhmunen och hennes renar och Anna berättar mer om den samiska kulturen, renskötseln och vi provsmakar några traditionella samiska rätter.

Under midvintern då vi endast har dagsljus några få timmar var dag passar vi på att vistas i naturen. Vi glider fram över frusna sjöar och genom snötyngda skogar i kälkar dragna av vältränade draghundar. En annan dag spårar vi och söker efter de berömda Sarekälgarna kända för sin imponerande storlek.

Det här paketet är för dig som söker ett annorlunda nyårsfirande fjärran från stress, hets och storstad, vi finns bara tre timmar från Stockholm/Arlanda.  Du bör kunna gå i ojämn terräng och kliva upp i en snöskoterkälke. Kontakta oss om du har fler frågor om vad som krävs.

Som gäst i Jokkmokk bor ni hos oss på hotell Akerlunds, ett litet och familjärt hotell mitt i centrala Jokkmokk.  Hotellet har trevliga sällskapsutrymmen och bastu. Alla måltider äter ni på hotellet förutom de luncher som vi äter ute i samband med våra aktiviteter.

Vi samverkar med aktivitetsföretag från orten  vilka har goda kunskaper natur, kultur och historia från de områden vi gästar.

Dag för dag program

Inkluderade måltider markerade med F=frukost, L=lunch och M=middag

DAG 1 ANKOMST JOKKMOKK (F)
Jokkmokk är ett mindre samhälle norr om polcirkeln där du har allt du behöver inom gångavstånd. Ni kommer att bo på hotell Akerlunds där vi möts upp för att äta en välkomstmiddag tillsammans. Er värd för veckan kommer att presentera veckans program och svara på frågor.

Vi kan ordna med transport från flygplatsen. Hämtning kl 14.00

DAG 2 NYÅRSAFTON – SÖKANDET EFTER SAREKÄLGEN (F,L,M)
Vi startar dagen med frukostbuffé på hotellet innan vi far ut med minibussar för att söka efter de stora Sarekälgarna. På vintern vandrar de ner från fjället för att undvika det hårda vädret och söker skydd i skogslandet. Vi besöker några av deras favoritplatser och gör ett kortare stop för en lättare lunch. På kvällen serveras en nyårsbuffé på hotellet.

DAG 3 NYÅRSDAGEN – SAMISK UPPLEVELSE (F,L,M)
Unna dig en lugn morgon och besök bastu och relaxavdelningen eller gå ut på en självguidad vandring i Jokkmokk. Lunch serveras på hotellet och på kvällen är du bjuden hem till Anna Kuhmunen och hennes familj precis utanför Jokkmokk. De är renskötare och kommer introducera er till den samiska kulturen och bjuda på traditionell samisk mat.

DAG 4 HUNDSPANNSTUR (F,L,M)
Hundspannsföraren hämtar upp er innan lunch och kör er till ranchen utanför Jokkmokk. Ni får lära känna deras hundar och följa med på en hundspannstur genom skogen och över de frusna sjöarna. På kvällen äter ni en avslutningsmiddag på hotellet tillsammans med er värd.

DAG 5 AVRESEDAG JOKKMOKK (F)
Efter frukost är det dags att säga ajö och önska er en trevlig resa hem.

Vi kan ordna lämning på flygplatsen i Luleå. Lämning klockan 13.00

Turinformation:

Pris: 15 850 SEK
Date: 30 dec -3 jan
Start: Jokkmokk kl. 18.00
Slut: Jokkmokk kl. 10.00
Gruppstorlek: 2–12 pers

Priset inkluderar:

  • Lokal guide
  • Logi i dubbelrum, 4 nätter
  • Halvpension, 4 dagar
  • Lunch 3 dagar ute eller på hotellet
  • Aktviteter, Besök hos den samiska familjen Anna Kuhmunen, Sarekälgarna, Hundspannstur

Tillval:

  • Enkelrum 1 480 kr SEK
  • Transfer from and to Luleå 1 500 SEK
  • Vinterkläder och skor 990 SEK

Väder
En normal dag i december bjuder på temperaturer från -10 till -35 grader Celsius. Vi hyr ut vinterkläder och skor.

Special diet
Vänligen meddela eventuella allergier vid bokningen.

 

Försäkringar
Vi rekommenderar att du ser över dina försäkringar så att det gäller för aktiviteter som dessa.

Reservationer
Vi kan behöva anpassa rutten och programmet efter rennäringens förutsättning samt aktuella väder- och snöförhållanden

Click here to add your own text

Loading...