Buorisboahtem Jåhkåmåhkkåj!
Buresboahtin Jåhkåmåhkkái!
Välkommen till Jokkmokk!

STANNA UPP EN LITEN STUND och fundera över vad Jokkmokk kan erbjuda dig. Jokkmokk ligger i trakterna kring norra Polcirkeln, polarregionen där solen inte förmår stiga över horisonten i december och den arktiska natten är lång och mycket speciell, vi kallar det midvinter.

Midvinter är en högtid som infaller mitt i vintern och har firats av många olika kulturer kring den 20-21 december, då vintersolståndet infaller.

Ett sätt att fira midvinter i Jokkmokk är genom den årliga julmarknaden som erbjuder ny kunskap, personliga möten, goda samtal, gofika, matupplevelser, konst & designutställningar, unik shopping, musik och underhållning allt i en trivsam och stämningsfull miljö.

Det lokala är det nya exotiska och ett besök på Jokkmokks julmarknad & kulturfestival kan bli det där viktiga avbrottet vi alla kan behöva ibland.

Läs mer om Jokkmokks Julmarknad här!

Möt silversmeden och multiukonstnären Randi Marainen

MARAINENS SILVER : Randi Marainen är utbildad silversmed med lång erfarenhet från branschen, hon har utbildning inom traditionell duodji och högskoleutbildning i pedagogik. Kristin Marainen Eira har utbildning inom silver/guld -arbeten, jobbar med egen design, handtillverkning av moderna smycken och samiskt traditionellt dräktsilver.

Försäljning av silver 11-12 december på historiska gästgiveriet Akerlunds mitt i gamla centrum, Lars Piraks torg.

Varmt välkommen ATT till oss på Akerlunds där gemensamma minnen skapas.

Informationsblad Marainens Silver på Jokkmokks Julmarknad