Hotellet

Varmt välkommen till det historiska gästgiveriet Akerlunds, mitt i kulturella Jokkmokk.

Akerlunds är Jokkmokks lilla och personliga boutiquehotell med anor från 1920-talet och interiörer som speglar olika dimensioner av den arktiska livsstilens historia och nutid.
Vi är också ett cykelvänligt hotell, det betyder att du kan förvara din cykel på säkert ställe när du gästar oss.

Rum, lounge & verandan

Rummen är enkelt inredda i traditionell nordisk stil och är av varierande storlek. De senaste åren har lobby och rum renoverats med varsam och smakfull hand tillsammans med Nordmark & Nordmark arkitekter. Totalt finns 24 rum med plats 36 gäster. Sällskapsmöbler finns ett begränsat antal rum och därför uppskattas våra trevliga lounge med vedeldad öppen spis eller den klassiska verandan som vetter ut mot Jokkmokks gamla centrums vackra trähus och Lars Piraks torg/Lars Piraka Guovddo.

Du kan njuta av ett glas vin eller en öl både i loungen och på verandan.

Matsal & timmerstuga

Matsalen speglar svenska inredningstraditioner och har en anslutande genuin och klassisk timmerstuga med vedeldad öppen spis. Matsal och timmerstuga rymmer tillsammans ca 140 sittande matgäster. Akerlunds har fullständiga rättigheter.

Frukost

Akerlunds frukost ingår i priset för hotellrummet. Frukosten serveras i restaurangen en trappa ned. Ofta hittar du lokala råvaror på frukostbuffén.

Mån-Fre 06.30-09.00
Lör-Sön  08.00-10.00

Husmiddag 1 sept-16 juni
Mån-Tors 17.00-19.00

Husmanskost (en rätt), sallad, bröd & måltidsdryck

Timmerkåtan

Den vidbyggda timmerkåtan, inspirerad av den traditionella samiska tältkåtan/lávvun är specialanpassad för möten och mindre konferenser. Den är inredd med den senaste tekniken för digitala videomöten. Det specialdesignade runda bordet rymmer cirka 20 personer och är symboliskt format runt árran (eldstaden) i den traditionella lávvun (tältkåtan). Bordets form bidrar till fantastiska möten och är som gjord för det goda samtalet.

Bio Norden

I anslutning till Akerlunds ligger den anrika och K-märkta Bio Norden – vår hundraåriga kulturscen. Lokalerna rymmer ca 200 personer och lämpar sig för teater, konserter, musikaler, föreläsningar, offentliga möten med biosittning.

Aktiviteter och arrangemang

Akerlunds är en mötesplats för kulturbaserade upplevelser i Jokkmokk. Genom våra aktiviteter och arrangemang kan du göra upptäckter i Jokkmokks rika skattkista av arktiska och samiska kulturupplevelser.

Vi ger dig möjligheten att lära och upptäcka nytt. Jokkmokk är en rik plats för att odla kulturella intressen och njuta av kulturupplevelser.

Våra egna arrangemang och de vi erbjuder genom samarbeten, ger dig det äkta, genuina Jokkmokk genom möten med lokala personligheter som delar med sig av sin kunskap och brinner för att ge dig en stor upplevelse. När du återvänder hem är vårt mål att du ska ta med nya kunskaper, insikter och oförglömliga minnen.

En del av våra aktiviteter hittar du här på webben, men prata med receptionen om du har frågor eller vill veta mer om vad du kan göra, såväl i Jokkmokk som i regionen Swedish Lapland. Vi hjälper gärna till.

Shop

Så långt det är möjligt försöker vi erbjuda våra gäster lokalt tillverkat konsthantverk, duodji (samisk slöjd), mathantverk, konst och design i vår lilla butik. Vi är också mycket stolta att kunna erbjuda produkter från skönhetsfabriken C/O Gerd som tillverkas här i Jokkmokk.

Bastu och relax

Akerlunds bastu och relax går att nyttja mellan 08:00-22.00

In- och utcheckning

Incheckning kan ske från 15:00 och utcheckning senast 12:00. Behöver du en senare utcheckning? Prata med vår reception.

Extra service till dig som har med egen cykel

För dig som har med egen cykel finns möjlighet att förvara din cykel säkert inomhus. Fråga vår personal.

>> Boka rum online eller ring 0971-100 12 alla dagar i veckan

Varmt välkommen till oss på Akerlunds!

Annelie & Katrin