Ida Landström

Ida Landström

Kock

Möt matprofilen Ida Landström som återvänt till Jokkmokk efter att de senaste året arbetat på Lofoten Islands. Ida designar och står för kulturscenens meny och hon blandar våra råvaror från norr i ny spännande mix, enkelt men ändå så vällagat, smakfullt och snyggt

Idas kök är ett nytt spännande koncept på Akerlunds. Konceptet bygger på lära, uppleva och utveckla samisk och arktisk mathantverkskultur genom smakupplevelser. Vi vill genom Idas kök vara med och bidra till den lokala matkulturens utveckling och tillgänglighet. Vi kan designa specifika matupplevelser med utgångspunkt i det lappländska och samiska köket, traditionellt och nyskapande.

Vi tar endast emot förbokade grupper. Varmt välkommen att kontakta oss,

Čakča/Tjaktja Höstgryta med älg.

Lokal gáhkkuwrap med pulled
renrygg, lime  och enbär.

Renskav, ekologisk och lokalproducerad.