Akerlunds är ett historisk gästgiveri och mötesplats för kulturbaserade upplevelser och aktiviteter i Jokkmokk. Genom våra arrangemang kan du upptäcka delar av Jokkmokks rika skattkista av arktiska och samiska kulturupplevelser. Här kan du lära nytt och skapa nya horisonter när du odlar dina kulturella intressen, njuta av kulturupplevelser. Våra arrangemang ger dig det äkta, genuina Jokkmokk genom möten med lokala kulturpersonligheter som delar med sig av sin kunskap. När du återvänder hem är vårt mål att du ska ta med nya kunskaper, insikter och oförglömliga minnen från din tid i Jokkmokk.

Caféföreläsning om ull och ullens fantastiska egenskaper

Till eldens sprakande ljud möter vi Lotta i en inspirerande caféföresläsning om ull, ullens betydelse och dess fantastiska egenskaper. Lotta berättar också om tillvaratagande av ull och vad ull kan användas till förutom kläder. Under föreläsningen visas också bilder på de egenfärgade finullsgarnerna som handfärgas i Letsi, vid Luleälvens kant samt från fåren vid Wallmarksgården. Lotta har också med sig egna alster att inspireras av samt för försäljning: garn-kit, sticknålar, mönster och lite annat som kan tänkas behövas för de egna stickprojekten.

Lotta Lundmark – barnfödd i Drängsmark, Västerbotten, men numera bosatt i Piteå, Norrbotten men vistas stor del i Jokkmokk. Driver sedan 2008 företaget North Wool Company.

Sedan 2015 har Lotta övergått till att enbart syssla med färgning av ”rena” ullgarner. Ullen är närproducerad och kommer från finullsfår från hembyn och andra nära trakter som sedan skickas vidare för att spinnas i Sverige.

FÖRELÄSNING/CAFÉ
TIMMERSTUGAN

Längd: 1,5 tim, inkl fika.
Max: 7 pers
Fika ingår
Pris: Begär offert.
Bokning: hotelakerlund.se eller +46 971 10012
www.hotelakerlund.se

  • Detta ingår:

    Föreläsning
    Kaffe/Te, smörgås