Hotel Akerlund bygger om – V 11

Så har vi då tagit oss till den elfte ombyggnadsveckan och nu börjar många saker vara klara. Alla golv, väggar och tak är klara. Mycket av listningen är färdigställd.
Korridorerna har fått en vacker grå matta som passar övrig färgställning. En del av möblemanget till ”verandan” har kommit och det känns som om det kommer att bli ett trevligt rum att koppla av i.
Återstår en del mindre snickerier och efterarbete samt vvs och el ännu men där händer också saker.

Vårt kontor är snart klart och nu arbetar vi med inredningen av detta. Här ska rymmas kontorsarbetsplats men också plats för att tam emot besökare i olika ärenden, det är så välbehövligt och kommer att bli toppen.

Loungen är i det närmaste klart och mitt i rummet får den vackra gamla spisen en välförtjänt plats. Nu inväntas liksom för andra gästrum och utrymmen en ordentlig städning och därefter möblering. Vi kan knappt bärga oss längre.

Under veckan har även ett förberedande arbete med installation av nytt kyl- och frysrum gjorts och nästa vecka drar arbetet i gång. Vi förväntar oss en rejäl uppgradering av kyl- och frysutrymmen som kommer att krävas inför sommarsäsongen och höstens aktiviteter i restaurangen. Vi har också omdisponerat en del utrymmen backstage köket och det känns som om det blir riktigt bra.

Vi håller tidschemat och just nu känns det som om vi ligger lite före utsatt tid, men vi fortsätter arbeta mot målet att allt ska stå klart till den 15 juni.

Loungen

Den nya loungen.

Vackra och bekväma rottingmöbler passar för det vi kallar verandan

Vackra och bekväma rottingmöbler passar för det vi kallar verandan.

Den gamla öppna spisen kommer till sin rätt

Den gamla öppna spisen kommer till sin rätt.