Hotel Akerlund bygger om – v 7

Ofattbart vad tiden går, nu har vi avslutat den sjunde ombyggnadsveckan. Denna vecka har våra duktiga hantverkare från Edito Bygg AB och dess underleverantörer fört oss lite närmare målet.  De har bland annat rivit loft och trappa i den s k ”grillkåtan”. Kvar blev ett fantastiskt vackert rum som ska tjäna som nytt konferensutrymme. Vidare så har en del av gästrummen försetts med ett vackert furugolv, många wc/badrum har färdigställts med nytt och fräscht ytskikt, VVS ombesörjer så att de finns vatten och avlopp, nytt poslin och nya blandare. Elektrikerna säkerställer för tillräckligt med belysning och eluttag.  Väggar har spacklats och målats av duktiga målare från Vuollerims Måleri AB. Det vi kallar för verandan har förberetts för fönsterbyte och väggar och spår av gamla skavanker har täckts med nya skivor. Det har många gånger varit svårt att omsätta ritningarna från Nordmark & Nordmark Arkitekter och annat till verklighet, men nu när ny planlösning är satt på plats och projektet börjar ta form ser vi att vi definitivt är på rätt väg.

Vi har under veckan också valt leverantör för nya kyl- och frysutrymmen. Om det blir som vi tänkt kommer det att bli en bra logistiklösning för våra medarbetare i köksregionerna.
Vi fick också besked om att den nya trappen är tillverkad och kommer att levereras under nästa vecka.

I intervjuer med alla inblandade så är beskedet att allt går enligt plan vilket får oss att andas ut lite, för än känns det som om det är en hel del som återstår.

IMG_2736 IMG_2744 IMG_2739 IMG_2734 IMG_2733