Akerlunds är ett historisk gästgiveri och mötesplats för kulturbaserade upplevelser och aktiviteter i Jokkmokk. Genom våra arrangemang kan du upptäcka delar av Jokkmokks rika skattkista av arktiska och samiska kulturupplevelser. Här kan du lära nytt och skapa nya horisonter när du odlar dina kulturella intressen, njuta av kulturupplevelser. Våra arrangemang ger dig det äkta, genuina Jokkmokk genom möten med lokala kulturpersonligheter som delar med sig av sin kunskap. När du återvänder hem är vårt mål att du ska ta med nya kunskaper, insikter och oförglömliga minnen från din tid i Jokkmokk.

LÄR DIG NÅGOT NYTT!

Gör din egen kaffeost – WORKSHOP

Med glimten i ögat och nära till skratt lär den samiska kulturprofilen Fia Kaddik oss den ädla konsten att tillverka kaffeost. Osten tillverkar av den allra finaste mjölken från fjällkorna vid Vuollerim gård. Medan osten vilar, visar Fia egna foton varvat med berättelser och jojk från den samiska kulturen.

Som avslutning kokar vi kaffe och smakar på kaffeosten såsom traditionen bjuder.

Ta med en kär vän eller någon i familjen till en inspirerade workshop på mysiga, historiska gästgiveriet Akerlunds mitt i kulturella Jokkmokk. 

B O E N D E : Varför inte unna dig en övernattning med frukost på det smakfullt nyrenoverade historiska gästgiveriet Akerlunds mitt i gamla centrum, Lars Piraks torg, besök våra små och personliga butiker mitt i centrala Jokkmokk.

Varmt välkommen till oss på Akerlunds där gemensamma minnen skapas.

Fia Kaddik är född och uppvuxen i Ammarnäs, men har också starka med rötter vid Piteälvens strand – Skuppe. Sedan många år hon bosatt i Jokkmokk vid gränsen till världsarvet Laponia.

WORKSHOP/KURS
TIMMERSTUGAN

Längd: 4 tim
Max: 6 pers
Material: Ingår
Pris: Begär offert.

Tillval: Boende i enkel eller dubbelrum.

Bokning: hotelakerlund.se
eller +46 971 10012

Shopping i Jokkmokk

I Jokkmokk finn många fina mindre butiker med spännande utbud

+ Pirak dekor & design

+ Hantverksbutiken

+ Gamla Apotekets hantverk

+ Muséet Ájttes butik

+ Care of Gerd

+ Wästfeltds foto & presenter

+ Jokkmokks Blommor, inredning

+ Stoorstålka

+ Fjällriket

+ Eld of Jokkmokk

+ Röda korset second hand

+ Sámi Duodji, samisk slöjd

+ Team Sportia

Mer info: jokkmokksmarknad.se

© 2017-2018 Hotel Akerlund AB
Translate »