Lunchmeny V: 16

Lunchmeny v:16

Måndag:
Smörstekt chorizo, friterad klyftpotatis, barbequesås och husets bearnaise.

Mustig köttgryta smaksatt med rödvin, serveras med hemlagat potatismos med örter, och svartvinbärsgelé.

Tisdag:
Fläsknoisette med potatispuré, serveras med rödvinsreduktion & rödlökssmör.

Gräddig tomatsoppa med stekta skivade kryddiga korvar och vitlöksfraiche.

Onsdag:
Köttfärslimpa med champinjonsås, kokt potatis och rårörda lingon.

Stekt falukorv med stuvade makaroner.

Torsdag:
Stekt fläsk med lökssås och kokt potatis.

Mustig fisk och skaldjursgryta (Bouillabaisse) med aioli.

Fredag:
Tacobuffé.

Pizza al´a Akerlund

Dagens lunch serveras
Måndag – Fredag 10.30 – 13.30
Varmt välkomna

Vi bygger om – vecka 6

Så har då åter en vecka passerat och ingen vecka är den andra lik. Den här veckan kanske har varit särskilt utmanande då vi fått tänka om lite i både brand- och tillgänglighetsfrågor.
Det är ju en nära 100 år gamla fastighet som är tillbyggdbyggd i omgångar vilket utmanar oss att ständigt tänka till. Tillgänglighet och brandfrågor är ju självklara frågor och därför känns det extra tryggt att vi har tillgång till expertkunskap som både ser till fastighetens möjligheter och till de lagkrav som finns.

Under veckan har också en del rivningsarbeten gjorts och återigen fann vi en litet minne från svunna tider. Under ett par takskivor uppenbarade sig en takmålning som gjorts någon gång under 50-talet. Här hade konstnären avbildat både kåta och renar. Källarmästaren inkallades och kunde berätta att om att han kommer i håg att pappa Gösta vid något tillfälle berättat om en Holländsk konstnär som uppehöll sig i Jokkmokk under en tid och mest troligt är det denne som lämnat ett minne efter sig.

I övrigt rullar det på enligt plan, några badrum har fått nytt ytskikt, några tak och väggar har ommålats, vissa golv förses med nya golvåsar, elektrikerna har fullt upp liksom vvs. Trapphuset mellan hotell och restaurang har försett med skivor och mellanväggarna på det nya gästtoaletterna intill restaurangen är resta.

Vi har tömt den del som vi kallar för verandan och som fått tjäna som byggarbetsplatsen fikarum under en  tid och ser med spänning fram mot en ny vecka.

 

 

IMG_2669IMG_2668IMG_2672

 

Lunchmeny v: 15

Lunchmeny v:15

Måndag:
Raggmunkar med stekt sidfläsk & rårörda lingon.

Chili con carne med ångkokt ris & vitlöksfraiche.

Tisdag:
Pasta carbonara, serveras med riven parmesanost & äggula.

Västerbottensost gratinerad fiskgratäng, serveras med potatispuré.

Onsdag:
Smörstekta isterband, serveras med dillstuvad potatis & kokta betor.

Grillad kycklingklubba med couscous & currysås.

Torsdag:
Biffstroganoff med hemlagat potatismos & ört fraiche.

Akerlunds lasagne med lagrad ostsås.

Fredag:
Smörstekt laxfilé, serveras med kokt potatis & romröra med rödlök.

Eritriansk köttgryta med injerabröd.

Dagens lunch serveras
Måndag – Fredag 10.30 – 13.30
Varmt välkomna

Hotel Akerlund bygger om, v 5

Vecka_5_1 Vecka_5_2 Vecka_5_3

 

 

 

 

 

 

 

 

Så är då vecka nummer 5 till ände. Det går framåt enligt planeran och denna vecka har vi bl a utrymt vårt kontorskyffe som vi flyttade in i den 1 juli 2015 då vi startade vår verksamhet. Av det utrymmet blir det  gästtoalett med ingång precis från entrén och bara ett stycke bort från våran härliga lounge.

Nya kontoret blir precis mittemot, vi tar ett gästrum till anspråk för det utrymmet och i veckan har en ny ingång till det nya kontoret tagits upp, den blir alldeles intill vår nya receptionen. Under skivor och glasfiberväv gömde sig en   underbar timmervägg och det känns som rena rama helgerånet att såga i den.

Att bygga om i en gammal fastighet är spännande, det händer och hittas saker som inte kunnat förutses. Vi omger oss dock med yrkesskickliga arkitekter och hantverkare och andra viktiga personer som finner lösningar på det mesta. Vi jobbar på enligt plan med några mindre justeringar på grund av saker som inte kunnat förutses.

 

Lunchmeny v: 14

Lunchmeny v:14

Måndag:
Akerlunds Fish & Chips med picklade grönsaker samt sås tartar.

Fylld & gratinerad Jokkmokkskorv, serveras med hemlagat potatismos samt senapssås.

Tisdag:
Grillad och späckad karré, serveras med friterad klyftpotatis, choronsås & rotselleripuré.

Blomkål & broccoligratäng med rökt skinka & ädelost.

Onsdag:
Långbakad sida av gris, serveras med rostad sötpotatis, kompott på lök & äpple samt rödvinsreduktion.

Akerlunds pytt i panna, serveras med stekt ägg, kokta betor & senaps creme.

Torsdag:
Wallenbergare, serveras med potatispuré, gröna ärtor, skirat smör & rårörda lingon.

Laxlåda med skirat smör.

Fredag:
Marinerad & grillad fläskfilé, serveras med husets potatisgratäng, rödvinssås & bearnaise.

Lyxig pastagratäng med älgfärs.

Dagens lunch serveras
Måndag – Fredag 10.30 – 13.30
Varmt välkomna

Lunchmeny v: 13

Lunchmeny v:13

Måndag
Stängt

Tisdag:
Pasta med oxfilé i pepparsås.

Stekt sidfläsk & bacon med kokt potatis samt löksås.

Onsdag:
Halstrad rödingfilé, hemlagad potatismos, morotspuré & primörer slungade i vitt vin.

Gräddstuvad renskav med hemlagad potatimos & rårörda lingon.

Torsdag:
Vilfärsbiffar med potatispuré, murkelsås & rårörda lingon.

Korvstroganoff på Jokkmokks korv, serveras med ånkokt ris & ört fraiche.

Fredag:
Akerlunds fläsk schnitzel, serveras med stekt potatis, citron, ansjovis, kapris, rödvinsreduktion & örtsmör.

Pasta bolognese med riven parmesanost.

Dagens lunch serveras
Måndag – Fredag 10.30 – 13.30
Varmt välkomna

Hotel Akerlunds bygger om – vecka 4

IMG_2458 IMG_2457 IMG_2456Nu är vi inne på den fjärde veckan och det är fantastiskt spännande och roligt att följa projektet.  Det händer mycket under en dag och nu har utrymmet för den nya trappen tagit form, väggar rivs och nya byggs. Denna vecka har arbetet också påbörjats med de nya badrummen, vi går från färggranna våtrumsmattor på väggar och golv till kakel och klinker och skillnaden blir enorm.

Att bygga om i en gammal fastighet innebär också att träffa på en del saker som inte kunna förutses men med duktiga och lösningsfokuserade hantverkare så hittas bra lösningar på det mesta.

Lunchmeny v.11

Lunchmeny v:11

Måndag
Smörstekt köttfärsbiff, serveras med ugnsrostade potatisklyftor & morot, till detta gräddstuvade murklor, rårörda lingon.

Bakad sej, serveras med potatispuré smaksatt med lagrad ost, primörer & äggsås med smör.

Tisdag:
Långkok på högrev, serveras med hemlagat mos, syltad rödlök, inlagd gurka & rårörda lingon.

Bacon, grädde & västerbottensbakad kycklingfilé, serveras med kryddat ris & stekta grönsaker.

Onsdag:
Raggmunkar, serveras med knaperstekt sidfläsk & bacon.

Mustig köttfärssås, serveras med kokt pasta & riven parmesan.

Torsdag:
Helstekt benfri kotlettrad, serveras med kokt potatis, persiljesås & gelé.

Gräddig tomatsoppa med stekt chorizo, serveras med bröd & vitlöksfraiche.

Fredag:
Skomakarlåda.

Kallrökt lax i vitvinssås, serveras med färsk pasta.

Dagens lunch serveras
Måndag – Fredag 10.30 – 13.30
Varmt välkomna

Slutspelshockey på Bio Norden

Följ slutspelet hos oss på Akerlunds!
Kom och upplev slutspelshockey tillsammans på Bio Norden.

Vecka 2

Förra veckan startade vi vårt projekt. Projektet är en s k TotalEntreprenad och utförs av Edito Bygg AB. Sex personer jobbar på projektet och det märks. Utrivning av det gamla har gått i en rasande fart. Mycket kommer fram i en gammal fastighet och en del små skatter hittas. Fynd som en del från en dagstidning från 1931, två pilsnerflaskor, en gammal hammare och lite andra saker från en annan tid dyker upp. Även målarna från Vuollerim måleri är på plats och har påbörjat underarbetet i gästrummen. Hålet till den nya trappen mellan restaurang och hotelldel är upptaget. Mycket har hänt i veckan. Saker har hänt vilket ställt krav på en del beslutsfattande i både stort och smått.
image image