Lunchbuffé Vecka 13 Hotel Akerlund

Måndag 25 mars

  • Grillad kycklingfilé, rostad potatis, serveras med murkelsås smaksatt med konjak.
  • Pytt i panna på helstekt ren, serveras med stekt ägg och smörgåsgurka
  • Janssons frestelse

Tisdag 26 mars

  • Chili con carne med sting, serveras med kokt ris och vitlöks fraiche
  • Kåldolmar med kokt potatis och lingon

Onsdag 27 mars

  • Noisette på ytterfilé, serveras med potatisgratäng bearnaise, pepparsås och svartvinbärsgelé
  • Moule Marinére (Musslor i vitt vin, serveras med pommes, aioli, citron och örter)

Torsdag 28 mars

  • Pasta Carbonara med riven parmesanost
  • Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Fredag den 29 mars

  • Kycklingschnitzel, serveras med rostad potatis, rödvinssky och kryddsmör med sambal
  • Bakad potatis med lax och skaldjursröra

Lunchbuffé Vecka 12 Hotel Akerlund

Måndag den 18 mars

  • Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt
  • Ångkokt sej med äggsås och kokt potatis

Tisdag den 19 mars

  • Högrevs chili med ångkokt ris, serveras med creme fraiche
  • Västerbottensgratinerad fiskgratäng, serveras med kokt potatis och citronklyftor

Onsdag den 20 mars

  • Yoghurtmarinerad kycklingfilé med sting, serveras med rostad potatis och tzatziki
  • Grillad fläskfilé, serveras med friterad potatis, pepparsås smaksatt med konjak, bearnaise och svartvinbärsgelé

Torsdag den 21 mars

  • Gräddig laxsoppa
  • Fetaostfyllda köttfärsbiffar, serveras med ugnsrostad potatis och morot, rödvinssky och vitlöks fraiche

Fredag den 22 mars

  • Renskavslasagne med mjukt tunnbröd och lagrad ostsås
  • Helstekt karré med timjanbakad potatis och sweet chilisås

Lunchbuffé Vecka 11 Hotel Akerlund

Måndagen den 11 mars

  • Västerbottensost gratinerad kassler i chiligrädde, serveras med potatismos smaksatt med örter
  • Pasta Carbonara, serveras med riven parmesanost

Tisdagen den 12 mars

  • Raggmunkar med knaperstekt sidfläsk, serveras med lingon
  • Örtbakad kycklingfilé med rostad potatis, rödvinssky och färskost smaksatt med peppar

Onsdagen den 13 mars

  • Lyxig köttfärslimpa med bacon och ost, serveras med saltbakad potatis, murkelsås smaksatt med konjak och rårörda lingon
  • Fish and chips med Akerlunds remouladsås smaksatt med citrus

Torsdagen den 14 mars

  • Gratinerad fylld lunchkorv, serveras med kokt potatis och senapssås
  • Laxlåda med skirat smör

Fredagen den 15 mars

  • Kyckling fajitas med avocadosallad
  • Glazade spjäll och mangomarinerade grillade kycklingklubbor, serveras med potatisgratäng, barbecuesås och bearnaise

Lunchbuffé Vecka 10 Hotel Akerlund

Måndagen den 4 mars

  • Sprödbakad torsk med citrus och örtkryddad remouladsås, serveras med dillslungad potatis.
  • Krämig kycklinggryta med grillade grönsaker, till detta ångkokt ris

Tisdagen den 5 mars

  • Boeuf Bourguignon med ångkokt ris, serveras med svartvinbärsgelé och pressgurka.
  • Pannbiff med stekt lök, serveras med rostad potatis, gräddig skysås och rårörda lingon.

Onsdagen den 6 mars

  • Helstekt benfri kotlettrad, serveras med sockerglaserade grönsaker, rostad potatis, pepparsås och bearnaise.
  • Kebabtallrik med pommes, skivad lök och orientalisk dressing.

Torsdagen den 7 mars

  • Västerbottensgratinerad fiskgratäng med dillslungad potatis.
  • Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och kokta betor.

Fredagen den 8 mars

  • Gräddstuvad renskav med potatismos och rårörda lingon.
  • Pan Pizza med god topping.

Lunchbuffé Vecka 9 Hotel Akerlund

Måndag den 25 februari

  • PASTA CARBONARA MED RIVEN PARMESANOST
  • KNAPERSTEKT SIDFLÄSK MED LÖKSÅS OCH KOKT POTATIS

Tisdag den 26 februari

  • HEMLAGAD PYTT I PANNA MED KOKTA BETOR OCH STEKT ÄGG
  • GLAZADE BABY BACKRIBBS, SERVERAS MED FRITERAD POTATIS, BEARNAISE OCH BARBECUESÅS

Onsdag den 27 februari

  • PANERAD SMÖRSTEKT KYCKLINGFILÉ, SERVERAS MED ROSTAD POTATIS, RÖDVINSSKY OCH KRYDDAT SMÖR MED SAMBAL
  • BOUILLABAISSE (FISK OCH SKALDJURSGRYTA) MED KOKT POTATIS OCH AIOLI

Torsdag den 28 februari

  • CAJUNKRYDDAD KÖTTFÄRSBIFF MED STING, ROSTAD POTATIS OCH MOROTSKOMPOTT, TILL DETTA TZATZIKI
  • AKERLUNDS LASAGNE MED LAGRAD OSTSÅS

Fredag den 1 mars

  • VÄSTERBOTTENSGRATINERAD LAXFILÉ, DILLSLUNGAD POTATIS, ROMRÖRA MED ÖRTER SAMT CITRONKLYFTOR
  • PASTA MED FILÉ I PEPPAR OCH FÄRSKOSTSÅS

Lunchbuffé Vecka 8 Hotel Akerlund

Måndagen den 18 februari

  • Sprödbakad torsk, serveras med kokt potatis, remouladsås och citrus
  • Isterband med dillstuvad potatis och kokta betor

Tisdagen den 19 februari

  • Raggmunkar med stekt sidfläsk, serveras med lingonsylt
  • Ångkokt torsk med äggsås, skirat smör och kokt potatis

Onsdagen den 20 februari

  • Kyckling fajitas med avocadosallad
  • Grillad benfri kotlettrad, serveras med friterad klyftpotatis, pepparsås och gelé

Torsdagen den 21 februari

  • Korvstroganoff med ångkokt ris och vitlöks fraiche
  • Ärtsoppa med fläsk, plättar med sylt och vispgrädde

Fredagen den 22 februari

  • Västerbottensost och bacon gratinerad kycklingfilé, serveras med stekt ris och grönsake
  • Pasta med räkor och kallrökt lax i vitvinssås

Lunchbuffé Vecka 7 Hotel Akerlund

Måndagen den 11 februari

  • Gräddstuvad renskav med potatismos
  • Mustig älgchili med ångkokt ris
  • Älgfärs bolognese med pasta och riven parmesanost

Tisdagen den 12 februari

  • Gratinerad chili kassler, serveras med potatisgratäng
  • Grillad kycklingfilé med rostad potatis och pepparsås

Onsdagen den 13 februari

  • Västerbottensgratinerad fiskgratäng med kokt potatis
  • Lyxig köttfärslimpa med bacon och ost, serveras med rostad klyftpotatis och champinjonsås

Torsdagen den 14 februari

  • Blomkål och broccoligratäng med skinka från Jokkmokkskorv, serveras smaksatt med ädelost
  • Laxsoppa med saffran, serveras med aioli

Fredagen den 15 februari

  • Tacobuffé

Lunchbuffé Hotel Akerlund V6 (Marknadsveckan)

Måndagen den 4 februari

  • Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås & lingonsylt
  • Västerbottensgratinerad fiskgratäng med kokt potatis & citrus

Tisdagen den 5 februari

  • Pasta med skinka i ädelostsås, serveras med riven parmesanost
  • Strimlad biff i pepparsås, serveras med ångkokt ris & gelé

Onsdagen den 6 februari

  • Älgfärs bolognese med kokt pasta & riven parmesanost
  • Renköttsoppa med klimp

Torsdagen den 7 februari

  • Mustig älgköttgryta med ångkokt ris, serveras med svartvinbärsgelé
  • Renköttsoppa med klimp

Fredagen den 8 februari

  • Viltfärsbiffar med kokt potatis, murkelsås och rårörda lingon
  • Renköttsoppa med klimp

Lördagen den 9 februari

  • Gräddstuvad renskav med potatismos och rårörda lingon
  • Renköttsoppa med klimp

Varmt välkomna till oss och upplev värme i kylan, i form av mat och dryck av högsta klass!

Lunchbuffé Hotel Akerlund Vecka 5

Måndagen den 28 Januari

  • Pasta med mustig köttfärssås, serveras med riven parmesanost
  • Sprödbakad torsk, kokt potatis och remouladsås med citrus och örter

Tisdagen den 29 Januari

  • Noisette på benfri kotlett, serveras med rostad potatis, persiljesås och gelé
  • Kyckling med grönsaker, curry och färskost, serveras med ångkokt ris

Onsdagen den 30 Januari

  • Skomakarlåda, (Mörad ryggbiff, bacon och purjolöksfräs, rödvinssky och potatismos)

Torsdagen den 31 Januari

  • Isterband med dillstuvad potatis, serveras med kokta betor
  • Fish and chips med Akerlunds kalla ört och citrus sås

Fredagen den 1 Februari

  • Pestobakad kycklingfilé, saltbakad potatis, fransk senapssås smaksatt med dragon
  • Bacon och fetaostfyllda köttfärsbiffar, klyftpotatis och tzatziki

Lunchbuffé Vecka 4 Hotel Akerlund

Måndagen den 21 Januari

  • Pasta med kyckling, serveras med riven lagrad ost
  • Fylld lunchkorv med potatismos och senapssås

Tisdagen den 22 Januari

  • Renköttsoppa med klimp, smör, bröd & ost
  • Akerlunds Lasagne med lagrad ostsås

Onsdag den 23 Januari

  • Akerlunds Grillbuffé med bl.a. glazade Baby Back Ribs, Chili drumsticks, chorizo, potatisgratäng, sallader, bearnaisesås m.m.

Torsdag den 24 Januari

  • Ädelosttoppad fläskfilé, serveras med rostad klyftpotatis och svartvinbärsgelé.
  • Ärtsoppa med fläsk, plättar med vispgrädde och sylt

Fredag den 25 Januari

  • Västerbottensost gratinerad laxfilé, serveras med kokt potatis och vitvinssås.
  • Biff Bourgogne, serveras med ångkokt ris, gelé och pressgurka